09007434241

Arkadesign

طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی

طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی ایجاد فضایی اصولی و مناسب برای بیماران

در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی باید علاوه بر زیبایی محیط به کاربردی بودن آن نیز توجه ویژه‌ای کرد چرا که کلینیک‌های فیزیوتراپی جزء مکان‌های مهم و حائز اهمیتی در جهت بهبود حالت‌های جسمی و عملکردهای حرکتی افراد هستند به همین علت برای طراحی داخلی این دسته از مراکز درمانی باید نکاتی را در نظر گرفت تا درمان بیماران به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.

با ما تا آخر این مقاله از آرکا دیزاین  همراه باشید تا به بررسی این نکات مهم و ضروری در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی بپردازیم.

طراحی اصولی پلان و نقشه ی کلینیک فیزیوتراپی

طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی: طراحی پلان

طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی و انتخاب مناسب پلان این فضا برای داشتن یک محیط مناسب برای بیماران و کادر درمان دارای اهمیت است و همچنین وقت گذاشتن برای طراحی پلان این محیط، حرکت بسیار هوشمندانه ای است تا از به وجود آمدن خطاهای احتمالی جلوگیری کرد و عملکرد و کارایی فضاهای مختلف را افزایش داد. در ادامه به نکات مربوط به این نقشه و پلان بیشتر می‌پردازیم.

1. اندازه مناسب برای کلینیک

اندازه مناسب و ایده آل برای کلینیک 200 تا 230 متر مربع است این مقدار به ما امکان این را می‌دهد تا در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی، قسمت‌های مختلفی را مانند ورودی بخش‌ها، بخش پذیرش، fخش انتظار، اتاق‌های درمان و… در نظر گرفت.

2. ورودی بخش‌های کلینیک

به این دلیل که بیشتر مراجعه کنندگان فیزیوتراپی، افرادی با ویژگی‌های جسمانی خاص هستند بنابراین عرض راهروها و درب فضاهای مختلف کلینیک باید به گونه ای طراحی شوند تا امکان تردد افراد با ویلچر، واکر، عصا، تخت و … امکان پذیر باشد. برای راهروها عرض 3 متری و برای درب اتاق‌ها پهنایی به اندازه ی 2.1 متری توصیه می‌شود.

3. بخش پذیرش

طراحی فضای بزرگی برای پذیرش به منظور پاسخ‌گویی همزمان به تعدادی بالایی از مراجعین، راهکاری موثر درجلب رضایت آن‌ها است و همچنین موجب هرج و مرج نیز نمی‌شود. بیشتر افردی که به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه می‌کنند دارای مشکلات جسمی و دردهای عضلانی هستند به همین علت، قرار دادن فضایی به منظور نشستن آن‌ها در قسمت پذیرش ضروری است.

از نکات قابل توجه دیگر، طراحی ارتفاع پیشخوان و همچنین صندلی پشت آن است که باید به گونه‌ای باشد تا پرسنل پشت پیشخوان بتوانند به راحتی با شخصی که بر روی ویلچر نشسته است ارتباط چشمی برقرار کنند و سوالات او را به درستی بشنوند و پاسخ دهند.

4. بخش انتظار

طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی: بخش انتظار

در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی بهتر است تا بخش انتظار چسبیده به بخش پذیرش نباشد چرا که حفظ حریم شخصی بیماران هنگام صحبت با کادر پذیرش و شرح حال وضعیت جسمانی شان، الزامی و حائز اهمیت است.

5. جداسازی بخش‌های درمانی از خدماتی

توصیه می‌شود تا فضاهای درمانی مانند مکانوتراپی، الکتروتراپی و هیدروتراپی را از فضاهای غیردرمانی و خدماتی مانند اتاق معانیه، بخش پذیرش و انتظار، انبار و… جدا کرد تا علاوه بر دسترسی بهتر و آسان تر پرسنل و بیماران به فضاهای درمانی، حریم شخصی افراد در این اتاق‌های درمانی نیز حفظ شود.برای جداسازی و تفکیک این بخش‌ها می‌توان از راهروهای مرکزی استفاده نمود. برای مثال بهتر است در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی، بخش انتظار در نزدیکی درب ورودی و پذیرش قرار گیرد و موقعیت قرارگیری انبار برای دسترسی آسان تر، بهتر است بین اتاق‌های درمان و بخش‌های خدماتی باشد و همچنین برای انتقال وسایل و تجهیزات پزشکی و درمانی از انبار به اتاق‌های درمان نباید از وسط سالن انتظار عبور کرد.

6. مناسب سازی بخش‌های مختلف کلینیک برای معلولین

همانطور که گفته شد به این منظور که اغلب مراجعه کنندگان کلینیک‌های فیزیوتراپی دارای مشکلات جسمی و حرکتی هستند بنابراین هنگام طراحی پلان و نقشه ی بخش‌های مختلف کلینیک به منظور ایجاد شرایط مناسب و آسان ، بهتر است برای رفع اختلاف سطح در فضای داخلی کلینیک از رمپ و بالابرهای مناسب استفاده کرد، طراحی نرده کمکی برای رمپ‌ها فراموش نشود و توجه به این نکته الزامی و ضروری است.

7. بخش رختکن

از فضاهای اصلی که باید هنگام طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی به آن توجه کرد بخش رختکن مخصوص به پرسنل و بیماران است که بهتر است از یکدیگر جدا باشند و نکته ی حائز اهمیت در طراحی رختکن این است که برای بانوان و آقایان رختکن‌های مجزا باید در نظر گرفت.

8. مناسب سازی فضا برای کودکان

در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی توجه به روحیات کودکان نیز بسیار مهم است. توجه به ویژگی‌هایی چون قد کودکان در طراحی المان‌های کلینیک فیزیوتراپی ضروی است. توصیه می‌شود تا فضایی مخصوص سرگرمی و بازی برای کودکان در نظرگرفته شود تا محیطی شادتر و دلنشین را برای آن‌ها بوجود آورد.

9. بخش سرویس بهداشتی

سرویس بهداشتی باید فاصله ی مناسبی از ورودی کلینیک و سالن انتظار داشته باشد. به طور معمول برای هر 50 نفر مراجعه کننده در روز، 2 عدد سرویس بهداشتی نیاز است و همچنین در صورت داشتن فضای مناسب، قرار دادن کابین دوش در اتاق‌های درمان نیز توصیه می‌شود. به این نکته توجه داشته باشید که در نظرگرفتن شرایط معلولین عزیزهنگام طراحی سرویس بهداشتی و حمام در کلینیک حائز اهمیت است.

نکاتی مهم برای طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی

طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی: نکات

پس از طراحی پلان و نقشه ی کلینیک فیزیوتراپی، موارد مهم دیگری نیز وجود دارد که توجه به این موارد به شما در طراحی یک کلینیک فیزیوتراپی مناسب و اصولی کمک می‌کند. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم.

1. متریال مناسب در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی

بهداشتی بودن محیط‌های درمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به همین دلیل استفاده از متریال قابل شستشو و آنتی باکتریال بخصوص برای کف سازی توصیه می‌شود ،در هنگام انتخاب کفپوش مناسب به لغزنده نبودن آن متریال نیز بسیار توجه کنید. متریال و مصالحی چون کاشی، سنگ و سرامیک به دلیل راحتی در شستشو، گزینه ی مناسبی برای دیوارپوش‌ها است.

2. انتخاب رنگ‌های مناسب در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی

استفاده از رنگ‌های روشن برای طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی به این منظور که آلودگی را سریع تر نشان می‌دهند و زودتر می‌توان به پاکسازی آن اقدام کرد مناسب است، همچنین استفاده از رنگ‌های روشن در انتقال حس آرامش به مخاطب بسیار موثر است. از رنگ‌های روشن و خنثی مانند سفید، طوسی، آبی و سبز در بخش‌های پذیرش، انتظار و اتاق‌های درمان استفاده کنید البته به این نکته توجه داشته باشید که استفاده ی بیش از حد از رنگ‌های روشن و خنثی، فضایی بی روح را ایجاد می‌کند بنابراین برای جلوگیری از این یکنواختی می‌توانید از رنگ‌های شاد مانند نارنجی و قرمزبرای اتاق‌های ورزش استفاده کنید. شما می‌توانید از این رنگ‌های مناسب برای ایجاد تمایز در بخش‌های مختلف کلینیک استفاده کنید.

3. نورپردازی مناسب در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی

استفاده ی حداکثری از نور طبیعی در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی، گزینه ی بسیار مناسبی است اما در صورت استفاده از نور مصنوعی به این نکته توجه داشته باشید که نورپردازی باید به صورتی باشد تا نور یکنواخت و کافی در سرتاسر فضا ایجاد شود، همچنین استفاده از نورهای غیر مستقیم برای اتاق‌های درمانی که فرد باید بر روی تخت دراز بکشد ضروری است. اجتناب از روشن کردن بیش از حد فضای کلینیک که موجب اذیت شدن چشم می‌شود و همچنین در نظر گرفتن حس‌گرهایی برای کنترل نور با توجه به تغییر ساعت شبانه روز از نکات دیگر هنگام طراحی نورپردازی است.

از نکات مهم دیگر هنگام طراحی فضای کلینیک فیزیوتراپی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: ایجاد سیستم تهویه و سرمایش و گرمایش مناسبT استفاده از تخت‌هایی با ارتفاع مناسب و با جنس مرغوب در اتاق‌های درمانT  استفاده از گیاهان مناسب به منظور تهویه ی هوا و زیبایی محیطT  استفاده از مبلمان و صندلی‌های مناسب و راحتT  محوطه ی کلینیک باید به دور از سر و صدای زیاد باشد. توجه به مسیر حرکتی و سیرکولاسیون فضا به گونه‌ای که مراجعه کننده بدون سردرگمی بتواند مسیر ورودی و اتاق‌ها را تشخیص دهد.

ایده‌هایی برای طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی با بهترین قیمت

طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی: ایده

برای اینکه بتوانید با بهترین قیمت طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی را انجام دهید و ان را به یک کلینیک متفاوت و متمایز تبدیل کنید باید از ایده‌هایی نو و متفاوت در دکوراسیون خود استفاده کنید. در ادامه ما دو روش را برای طراحی جذاب با هزینه مقرون به صرفه به شما پیشنهاد می‌دهیم:

1. طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی با استفاده از اکسسوری‌ها

برای طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی با بهترین قیمت می‌توانید از اکسسوری‌هایی برای این فضا استفاده کنید که می‌تواند فضای شما را در کوتاه‌ترین زمان خاص و زیبا کند. در انتخاب این اکسسوری‌ها لازم است تا به هماهنگی آن با دکوراسیونی که برای کلینیک انتخاب کرده‌اید توجه داشته باشید. ما برای شما گزینه‌هایی فوق‌العاده را در نظر گرفته‌ایم.

2. استفاده از دکوراسیون با اجرای سریع در طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی

اگر تمایل دارید تا طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی را با قیمت مناسب و در کوتاه‌ترین زمان انجام دهید این روش نیز می‌تواند انتخاب شما باشد. شما می‌توانید از دکوراسیونی برای این فضا استفاده کنید که قابلیت اجرای سریع دارد. این مورد به جهت زمان اجرای کوتاه‌تر هزینه مناسبی نیز دارد. در این مورد طراحی که برای فضای خود درنظر می‌گیرید نقش مهمی دارد. ما برای این امر نیز طراحی‌هایی نو و منحصر به فرد را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

نتیجه‌گیری

امیدوار هستیم که تا انتهای این مقاله همراه ما آمده باشید و با نکات و موارد مربوط به طراحی داخلی کلینیک فیزیوتراپی آشنا شده و اطلاعات مفیدی بدست آورده باشید. از آنجایی که طراحی این مراکز درمانی دارای نکات مهم و قابل توجه‌ای است بنابراین باید طراحی این فضاها را بر عهده ی متخصصین این حوزه قرار دهید.

ما در آرکا دیزاین برای شما طراحی‌هایی زیبا را آماده کرده‌ایم که می‌تواند دکوراسیون کلینیک فیزیوتراپی شما را متحول کند و آن را به عنوان یک کلینیک خاص در نظر مراجعان معرفی کند. همچنین اکسسوری‌هایی را برای خاص‌تر شدن این دکوراسیون در اختیار شما قرار خواهیم داد. پس همین حالا می‌توانید برای تغیر در دکوراسیون خود با بهترین هزینه با کارشناسان ما تماس بگیرید.

این مقالات را از دست ندهید:

طراحی دکوراسیون مطب دندانپزشکی

طراحی دکوراسیون مغازه با کمترین هزینه

دکوراسیون نمایشگاه ماشین

طراحی دکوراسیون طلا فروشی

%13
3,200,000
2,800,000
تومان
ناموجود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *